Szolgáltatások

Mottónk: „Minőség, Rugalmasság, Korrekt ár”

Cégünk a galvanizálási területen cink-nikkelezést, horganyzást, barnítást és foszfátozást végez. Másik tevékenységi körünkbe a gépek, gépelemek tervezése és gyártása tartozik.

Felületkezelés

Galvánozási tevékenységek

 • Galvanikus horganybevonatok készítése

Ezen felületkezelés cinkbevonatok képzését jelenti savas és lúgos fényescink fürdők segítségével, függesztett és tömegáru kivitelben, kék és sárga színekben passziválva. Ennek végeredményeként a felület színe a kért passziválásnak megfelelően változik. Ettől eltérő színű passziválást is külön megegyezés alapján el tudunk végezni. Az alapfémre – egyéb vevői előírás hiányában – átlagosan 8-10 mikrométer vastagságú bevonatréteget viszünk fel.

kék színben passziválva
sárga színben passziválva 1
sárga színben passziválva 2
 • Vegyibarnítás

Ez az eljárás fém alkatrészek meleg (kb. 145˚C-os), lúgos oldatba történő bemártással, olajemulziós oldatban történő konzerválással történő felületkezelését jelenti. Ennek végeredményeként (az alapanyag minőségétől függően) a felület színe a barnától a mélyfeketéig terjedően változik, az alapfém méretváltozása nélkül.

Vegyibarnított alkatrészek
 • Foszfát bevonatok készítése

Ez a felületkezelés fém alkatrészek cinkfoszfátozása, 85˚C-os savas, finomkristályos réteget képező cinkfoszfátozó fürdőbe történő bemártással, olajemulziós oldatban történő konzerválással. Ennek végeredményeként (az alapanyag minőségétől függően) a felület színe a világos szürkétől a sötét szürkéig terjedően változik. Az alapfémre körülbelül 5-8 mikrométer vastagságú bevonatréteget viszünk fel.

Fém alkatrészek cinkfoszfátozása 1
Fém alkatrészek cinkfoszfátozása 2
Fém alkatrészek cinkfoszfátozása 3
 • Galvanikus cink-nikkel bevonatok készítése

Ez a felületkezelés cinknikkel bevonatok képzését jelenti lúgos fényes-cinknikkel fürdők segítségével, függesztett és tömegáru kivitelben, passziválva. Ennek végeredményeként a felület színe a kért passziválásnak megfelelően változik. Az alapfémre – egyéb vevői előírás hiányában – átlagosan 5-7 mikrométer vastagságú bevonatréteget viszünk fel.

Galvanikus cink-nikkel bevonatos alkatrészek

Vállalási paraméterek

Galvanizálható alkatrészek maximális méretei

 • Barnítás, kék horganyzás
  2900 x 850 x 350 mm
  Befoglaló méretű téglatestben elférő alkatrész
 • Cinkfoszfátozás, cinknikkelezés, sárgahorganyzás
  1400 x 650 x 350 mm
  Befoglaló méretű téglatestben elférő alkatrész
 • Az alkatrész maximális tömege 150 Kg (Az emelő manipulátor maximális terhelhetősége)

Egyéb feltételek, amelyeknek teljesülnie kell

 1. Festéktől kátránytól, csak szerves oldószerrel (BTEX) eltávolítható szennyeződésektől mentes felület (rozsda, reve nem jelent problémát).
 2. Hegesztetett alkatrész esetén pórusmentes, szivárgásmentes hegesztési varrat.
 3. Üreges alkatrész esetén szivárgásmentesen, minden oldalról bezárt üreg, vagy oly módon kialakított üreg, amelyből folyadékba merítés és onnét történő kiemelés során a folyadék akadálytalanul és maradéktalanul kifolyik (kivéve tömegáru).
 4. Függesztett áru esetén legalább 1 akasztási pont (furat, fül, stb.)