Bemutatkozás

Az A.G.T. HOLDING Kft. / Voltaic Treatment Kft. 2010-ben újjáalakult családi vállalkozás. Az 1996-ban alapított korábbi gép-, gépalkatrész gyártó és tervező vállalkozásunk kiegészítéseként, utódjaként hoztunk létre 2001-ben egy felületkezelő tevékenységgel foglalkozó vállalkozást, korábbi vállalkozásunk tevékenységi körének megtartása mellett. A folyamatos fejlődés hozta magával a 2010-11 évben történt további átalakulást. Cégünk telephelye Győr, Puskás Tivadar u. 41. szám alatt, a város egyik iparterületén található. Napjainkra a fő tevékenységünk a fém-felületkezelés lett. Az üzemi épületben megfelelően kiépített feltételek mellett történik a felületkezelés. Jelenleg galvanikus horgany- (savas és lúgos), cinkfoszfát-, cinknikkel bevonatok valamint vegyi és melegbarnítás készítését tudjuk elvégezni. A technológiai sorok képesek a felületkezelés minden fázisát – a tisztítástól a kész felületek védelméig – kiváló minőségben teljesíteni.

Ahhoz, hogy jó minőségű, a vevők igényeit felülmúló szolgáltatást nyújtsunk, felületkezelő üzemünkben bevezettük és működtetjük az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány alapján kidolgozott minőségirányítási rendszert. Üzemünk az évek során egy-, két, három-, majd 2008 év végéig folyamatos műszakrendben dolgozott. Jelenleg normál, hétfőtől-péntekig három műszakos munkarendben üzemelünk. Természetesen vevőink igénye szerint akár teljes héten át tudunk vevőink szolgálatában állni. Áruátvétel és árukiadás alapvetően hétfőtől-péntekig 06:00-18:00-ig történik. Előzetes egyeztetés alapján ettől eltérő időpontokban is állunk vevőink rendelkezésére.

Minőségbiztosítás

Természetesen önmagában egy ISO minősítés még nem elegendő. A felületkezeléshez kapcsolódó alapanyag beszállítóinkat hosszas előválogatás és több beszállítóval szerzett gyakorlati tapasztalat alapján véglegesítettük. A felületkezelési célvegyszereket és bevonatképző alapanyagokat kizárólag az Ausztriai Metallchemie GmbH és a németországi Ampere GmbH-tól vásároljuk.

A működő soraink általunk elvégzett napi ellenőrzésén kívül igénybe vesszük egy külső független vegyészmérnök, illetve vegyszerszállítónk a Metallchemie GmbH által nyújtott heti laborellenőrzés szolgáltatását is. Erről mi jegyzőkönyvet kapunk amely tartalmazza a mért eredményeket és a korrekciós javaslatokat. Ezen kívül a Metallchemie GmbH 24 órás mérnöki szolgálatot biztosít, mely egy esetlegesen fellépő probléma esetén azonnali telefonos és 4-6 órán belüli személyes megjelenést biztosít.

A felületkezeléseket automata gépsorokon végezzük. A gépsorok a teljes felületkezelési folyamatot elvégzik az előkészítéstől a bevonatképzésen át a szárításig. A széria munkákhoz, különböző vevői igényekhez igazodva a termékekre alkatrész specifikus célszerszámokat és automata vezérlő programokat készítünk. Természetesen a gépsorok kézi üzemben is működtethetők a teljesen egyedi vagy speciális alkatrészek felületkezelési előírásainak teljesítése érdekében.

A folyamatos minőség megfelelőség érdekében felületkezelő sorainkat napi szinten ellenőrizzük. A heti vizsgálatokon kívül saját műszereinkkel műszakonként ellenőrizzük a munkafolyadékok legfontosabb paramétereit (például pH) és szükség szerint korrigáljuk, beállítjuk azokat. A bevonatképző munkakádaknál a normál üzemmenet szerinti vegyszerfogyást az automata által vezérelt gépi vegyszeradagoló pótolja.

A késztermékek ellenőrzése – egyéb vevői előírás hiányában – optikailag, szemrevételezéssel minden esetben leszedéskor, illetve minden 15. elkészült függeszték esetében mérőműszeres rétegvastagság méréssel történik. Széria termékek esetében – egyéb vevői előírás hiányában – a széria beindításakor illetve negyedévente egyszer véletlenszerűen kiválasztott alkatrészeken (a fenti ellenőrzéseken kívül), sópermetlés korróziós tesztet végeztetünk a DIN 50021SS szabvány szerint a Metallchemie GmbH független laboratóriumában Ausztriában.

Mivel cégünk többek között az autóipar részére is végez felületkezeléseket, az egyedi előírásokat munkautasításba foglaljuk, dolgozóinkat oktatjuk és az abban foglaltakat betartatjuk.